Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zac Efron

Kép

 

Teljes neve:Zachary David Alexander Efron

Született:1987.október 18.

Születési hely:San  Luis Obispo,Kalifornia,USA

Nemzetisége:Amerikai Egyesült Államokbeli

Foglalkozása:színész,énekes

Beceneve:Zac

Fontosabb szerepei:High School Musical 1;2;3 , Hajlakk

Díjak:7

 

 

Élete:

A világsiker előtt:

Zac Efron a kaliforniai San Luis Obispo városában született, ám családjával hamarosan  Arroyo Grande városába költözött. Szülei egy erőműben dolgoznak: apja, David mérnök-műszerész, anyja, Starla Baskett pedig titkárnő. Egy öccse van, Dylan. Zac zsidó vallású, de nem gyakorolja. Az iskolában (a magyar osztályozási rendszernek megfelelően) 4-es és 5-ös osztályzatokat kapott.

Zacet apja már 11 éves korában a színpad felé terelte. Először a gimnáziumi évek során került kapcsolatba a színészettel: szerepet kapott a The Great American Melodrama and Vaudeville című előadásban és ebben főként szólóban énekelt dalokat. Játszott még a Gypsy, a Peter Pan, Or The Boy Who Wouldn't Grow Up, a Little Shop of Horrors, a The Music Man című filmekben is. Ezt követően New York-ba utazott, ahol színészetet kezdett tanulni.

2006-ban végzett az Arroyo Grande Gimnáziumban, majd felvételt nyert a Dél-Kaliforniai Egyetemre, de a filmes munkálatok miatt szinte be sem tud járni az előadásokra. A Kalifornia állambeli Santa Maria városában 2001-ben sikeresen elvégzett egy szólóénekes-tanfolyamot.

 

Nagyon sok filmeben szerepelt,3 albuma jelent meg és 3 díjra jelölték a tehetséget.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.